De 5 lessen van Corona voor workspace development

9 juli 2020 - Nu de samenleving stap voor stap uit de lockdown komt, blijkt de invloed van COVID-19 veel verder te reiken dan aanvankelijk gedacht. Onze kijk op een gezonde werkomgeving is onder invloed van de crisis onherroepelijk veranderd. Welke top 5 herkennen

1. Fysiek gaat online

Veel sectoren hebben de combinatie ontdekt van een fysieke en virtuele aanwezigheid om hun product of dienst op afstand aan te bieden. Er zijn zelfs chefkoks die zichzelf projecteren in de huizen van hun gasten en zo hun gerechten presenteren op social media. De uitdaging is om ruimten zo te ontwerpen, dat zij de essentie van jouw on-site beleving gemakkelijk overbrengen via nieuwe kanalen.

2. Veilig én comfortabel

Bedrijven die met hun huisvesting transparantie en helderheid communiceren, winnen sneller het vertrouwen van medewerkers en klanten terug. De truc is om veiligheid uit te stralen zonder te vervallen in een steriele omgeving. Een heldere look and feel hoeft zeker niet oncomfortabel te zijn.

3. Blijf in beweging

Een lagere bezettingsgraad van gebouwen is een must nu mensen weer op locatie gaan werken. Om de ruimte te delen, is afstand houden echter niet voldoende. Breng duidelijke signing aan en creëer logische looproutes, zodat medewerkers en bezoekers zich vrijelijk verplaatsen zonder het gevoel dat zij een risico vormen voor zichzelf of voor anderen.

4. Méér dan groene vingers

In een wereld die meer op welzijn gefocust raakt, winnen gebouwen die gezondheid promoten aan aantrekkingskracht. Als ontwerpers zullen we verder moeten gaan dan het veelvuldige gebruik van planten en natuurlijke materialen. De opdracht aan ons is om een Urban ruimte te creëren in een authentiek natuurlijke omgeving.

5. De ruimte begrijpt jou

De ontwikkeling van smart buildings is al eerder ingezet, en nu maken we de volgende stap naar ruimten die begrijpen waar mensen zijn en wat zij doen. De vraag is hoe wij nieuwe systemen kunnen introduceren die gebruikers aanzetten tot veiliger gedrag, en tegelijkertijd transparant blijven over hoe deze data wordt verzameld en ingezet.

Een eigentijdse, gezonde werkomgeving vergt aandacht, juist nu.

Neem gerust contact met ons op om de meerwaarde te bespreken!