Workspace 1.5 (meter)

7 juli 2020 - Stap voor stap verkennen we de grenzen en mogelijkheden van de 1.5-meter-samenleving. Na wekenlang noodgedwongen thuiswerken, verlangen velen terug naar het samenwerken met collega’s. Om dat verantwoord te kunnen doen in een veilige en gezonde werkom

De lockdown heeft ons veel geleerd over effectief en efficiënt samenwerken. Thuiswerken bood nieuwe kansen in het streven naar een goede werk-privébalans, en digitale platforms bleken een uitkomst die ook op de lange termijn zijn meerwaarde heeft. Tegelijkertijd blijkt uit diverse onderzoeken en surveys dat het sociale aspect van de omgang met collega’s sterk bijdraagt aan het werkplezier. Veel mensen staan te trappelen om weer met elkaar aan de slag te gaan, maar dan wel in een gezonde omgeving.

Waar de ene ondernemer nog zoekende is in het woud van RIVM-maatregels, gaat de ander voortvarend van start, met meer of minder succes. Investeringen in een veilige werkomgeving hoeven immers niet op te lopen, zolang zij goed doordacht zijn. Daarom hebben wij in Workspace 1.5 al onze expertise van workspace development gebundeld, zodat je zonder al teveel kosten of inspanningen weer kunt samenwerken op kantoor.

  1. Creëer rond de zitplaats van de werkplek een vrije cirkel met een diameter van 300 cm, zodat de afstand van tenminste 150 cm gegarandeerd is.
  2. Met richtingspijlen op de vloer dirigeer je het eenrichtingsverkeer in de verkeersruimten, en met cirkels geef je de aangrenzende safe zones aan, waar je even kunt wachten op een passant.
  3. Ook bij drukbezochte plekken zoals de repro en koffiemachine breng je met een aanduiding op de vloer een safe zone aan, voor slechts één persoon tegelijk.
  4. Plaats perspex schermen (of hang ze op) waar een tussenruimte van 150 cm niet haalbaar is, bijvoorbeeld bij de receptiebalie.
  5. Plaats direct bij de hoofdingang een zuil met ontsmettingsmiddel voor de handen.
  6. Gebruik op werk- en vergaderplekken een papieren placemat, die gebruikers na afloop weggooien bij een verzamelplaats voor afval.
  7. Stel een volgorde op voor betreden en verlaten van een vergaderruimte, omdat deze meestal niet een vrije doorloopruimte bieden van tenminste 150 cm.

Nog steeds ingewikkeld?

Nee hoor, op deze plattegrond van een  salesafdeling zie je een voorbeeld van hoe we de maatregelen hebben geïmplementeerd. Kun je daar nog hulp bij gebruiken? Wij brengen Workspace 1.5 graag naar jouw werkvloer!

Neem contact met ons op of bel 0172 851 549